Roger Guasch (1966) va assumir l’any 2011 la gestió de la mútua l’Aliança, que tenia una situació econòmica molt complicada. Com a director general del Grup l’Aliança, Guasch va aconseguir reestructurar la mútua. Enginyer químic de formació, Guasch ha estudiat  a l’Institut Químic de Sarrià, així com a l’escola de negocis ESADE. Segons explica la biografia professional de Guasch a Linkedin, el nou director general del Liceu té experiència en la gestió empresarial i en el maneig en entorns de crisi: ha treballat en diverses empreses, com Beiersdorf, Chupa Chups o l’empresa familiar Manufacturas Metálicas Canals, SA.

A la reunió hi han participat el president del Liceu, Joaquim Molins, i els representants de totes les administracions que en formen part (Generalitat, Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, Ajuntament i Diputació de Barcelona) i de la Societat del Gran Teatre del Liceu i del Consell de Mecenatge. Molins ha posat els diversos candidats sobre la taula i d’aquí n’ha sortit el nou director general.

A poc a poc, es van configurant de nou la cúpula directiva del teatre, en què queden vacants en el lloc del director artístic i del cor.

Joan Matabosch va anunciar que deixarà el Liceu per fer-se càrrec de la direcció artística del Teatro Real de Madrid. Encara hi ha marge per substituir-lo, ja que el trasllat serà progressiu i durant uns mesos Matabosch combinarà la feina a totes dues institucions. Per trobar qui ocuparà el lloc, s’obrirà un concurs de mèrits. Esperen trobar un substitut en els pròxims mesos.

El director del cor, José Luis Basso, ha anunciat que no renovarà el contracte amb el Liceu, que expira a final de temporada. Basso marxarà a França per dirigir el cor de l’Òpera de París.