En un moment en què molts cinemes apaguen els projectors, ells els posen en marxa. Zumzeig és una sala amb capacitat per a 70 persones que ofereix els espectadors una concepció molt diferent del cinema. ESTEBAN BERNATAS, director de Zumzeig Cinema "Què és anar al cine? És un acte social i com potencies un acte social, perquè si l'objectiu és només veure una pel·lícula està complicat amb Internet. El concepte és un bar a l'entrada, un bistrot, on pots veure una cervesa artesanal." És un cinema inusual. I no només per l'espai, sinó també pel tipus d'obra que s'hi projecta. Aquí es podran veure pel·lícules d'autor europeu, cinema independent americà, migmetratges, documentals i altres obres en versió original que no acostumen a projectar-se a la gran pantalla. Tant és així que durant tot el mes d'octubre els espectadors podran veure cinc estrenes inèdites a l'Estat espanyol. RICHARD BROUILLETTE, director de 'L'encreuament' "Per mi és una gran oportunitat mostrar la meva pel·lícula al públic espanyol i aportar una mica de llum als espanyols sobre les bases ideològiques de tots aquests plans d'austeritat." L'obertura d'aquesta sala ha estat molt ben rebuda pels comerciants de la zona, que creuen que servirà per revitalitzar els seus negocis. MARTÍN PAROI, propietari del restaurant Paroi "L'obertura d'un cinema sempre és interessant. Ells treballaran amb el mateix públic que treballem nosaltres, o sigui que si ve gent es trobarà que l'únic restaurant que estarà obert serem nosaltres." Els propietaris del cinema han escollit Hostafrancs per fugir de llocs molt turístics i buscar un públic més barceloní. També els ha atret que hi ha poca oferta cinematogràfica i que és una zona ben comunicada.

Al Zumzeig Cinema es podran veure pel·lícules d’autor europeu, cinema independent americà, migmetratges, documentals i altres obres en versió original que no acostumen a projectar-se a la gran pantalla. Cada dia 20 es donarà a conèixer el programa de projeccions de tot el mes. Aquest octubre, s’hi podran veure cinc pel·lícules inèdites a Espanya.

El Zumzeig serà l’únic cinema del districte de Sants-Montjuïc que projecti títols en versió original subtitulada. Els propietaris del cinema han escollit Hostafrancs per fugir de llocs molt turístics i buscar un públic més barceloní. També els ha atret que hi ha poca oferta cinematogràfica i que és una zona ben comunicada.

Les entrades costen entre set euros i cinc, si és amb tarifa reduïda. L’obertura d’aquesta sala ha estat molt ben rebuda pels comerciants de la zona, que creuen que servirà per revitalitzar els negocis.