Ha estat la imatge de Barcelona que més ha viatjat al llarg del món. Les postals són com les grans ambaixadores dels monuments d'una ciutat i la Rambla pertany a aquest grup privilegiat d'indrets més retratats. Fins a 100 postals configuren aquesta visió nostàlgica, que també ens permet veure quins han estat els canvis que ha patit el passeig. Les postals contenen molt poc text, i les primeres només es podien escriure per la part del davant. Cada una explica una part de la història de la ciutat i també dels seus personatges... Dins d'aquest contenidor podreu passejar per una Rambla que ja no existeix i hi teniu de temps fins al 12 d'octubre.

100 postals de la col·lecció privada d’Andreu Valldeperas, amo del Bar Zurich, estaran exposades fins al 12 d’octubre en un contenidor situat al final de la Rambla de Santa Mónica. Un espai expositiu d’allò més inusual que combina fotografies de La Rambla de moments històrics diferents, des del 1900 fins als nostres dies, i que permet tafanejar el text escrit a les postals pels seus antics propietaris: una espècie de Twitter de l’època que servia per transmetre missatges curts entre els ciutadans. No va ser fins als anys 50 que les postals ja van adoptar el seu paper de ‘souvenirs’ turistics. L’exposició “Rambla postal” està comissariada per Òscar Guayabero i organitzada per Amics de la Rambla.

El dia fort de les festes serà, però, dissabte, quan tindrà lloc a les 12 h una acció floral davant la imatge de la Mare de Déu del Roser, que reposa al costat del Palau de la Virreina. Es preveu que s’hi col·loquin, com a ofrena, fins a 2.000 roses. Una hora més tard, a les 13 h, s’inaugurarà a l’Hotel España del carrer de Sant Pau una placa dedicada al mestre Josep Rodoreda; i a la tarda es farà, de nou a la Rambla, una xocolatada popular davant del Cafè de l’Òpera. A les 20 h, la Pascal Comelade Bel Canto Orquestra oferirà un concert al Teatrino del Conservatori del Liceu.

Diumenge, dia 6, reobrirà portes el Teatre Principal. Hi actuarà el Cor de Cambra del Liceu. Dilluns, s’entregaran els guardons de Ramblista d’Honor, atorgats enguany a l’escriptor Eduardo Mendoza, al director artístic del Liceu Joan Matabosch i, a títol pòstum, a l’artista Antoni Tàpies. Tant divendres com al llarg del cap de setmana, es faran visites i portes obertes en museus i edificis emblemàtics: el Palau Güell , el Museu de l’Eròtica, el Museu de Cera, el Gran Teatre del Liceu, les Reials Drassanes, la Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin, la Fundació Enric Miralles, el Teatre Poliorama, l’Arts Santa Mònica, el Palau de la Virreina i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.