Antoni Vila Casas a la Fundació Miró

(ACN) La Fundació Antoni Vila Casas donarà 100.000 euros anuals durant 10 anys a la Fundació Joan Miró per tal de contribuir a la conservació de la col·lecció de l’artista. La donació es destinarà a restaurar, actualitzar i reivindicar el conjunt d’activitats relacionades amb el fons de la col·lecció de la fundació per garantir-ne la millora.

La col·lecció està formada per 217 pintures, 178 escultures, dos objectes, quatre ceràmiques, nou tèxtils, uns 8.000 esbossos preparatoris i l’obra gràfica i litogràfica de l’artista gairebé completa. La fundació també conserva, gràcies al dipòsit de la família Miró, la biblioteca personal de l’artista.

Antoni Vila Casas ha assegurat que aquest és l’acte “més bo” en favor de l’art que ha fet mai i del qual se sent més orgullós. També ha desitjat que sigui només “la primera” de més aportacions de la societat civil i en aquest sentit ha animat “altres persones que estimen l’art i Catalunya” a seguir el seu exemple.

Pel col·leccionista i mecenes, Miró ha estat “el millor pintor català dels darrers 100 anys” i la fundació, un patrimoni a preservar i a difondre com un espai “únic” per a la cultura catalana. No és la seva primera donació. L’any passat, Vila Casas va fer una donació d’escultures de Mascaró a Barcelona.
La Fundació Miró assegura que la generosa donació ajudarà “molt” a “estabilitzar” el pressupost. “Aquest ha estat un any difícil, l’any passat també, i estem treballant per arribar a una situació d’estabilitat que hem aconseguit; però aquesta aportació és molt important”, ha reconegut la fundació.