Aquest segell els acredita com a llibres lliures. I tindran el privilegi d'ocupar les prestatgeries d'una llibreria diferent. Tot i disposar de joies de la literatura com un 'Quixot' editat als anys 30, o de més noves com aquest Carbó dedicat pel mateix autor, aquí no es cobra ni un euro. Tots són gratuïts. Qui ho vulgui hi podrà entrar i endur-se'ls. Així de fàcil. L'objectiu, que la crisi no acabi amb la lectura. ÒSCAR BOADA, fundador de la llibreria "Volem donar accés a la cultura a tothom qui ho vulgui. Hi ha gent que llegim molts llibres i potser ara no podem comprar-ne o tenim altres prioritats. És una llàstima que es perdi l'hàbit de llegir." L'Òscar va tenir la idea d'obrir aquest local, situat al carrer de Cantàbria, imitant una llibreria, Libros Libres, que ja fa un any que funciona a Madrid. Ja se li han unit 31 voluntaris. Com l'Esperanza, que avui ha vingut a fer una aportació. "Són uns llibres que em van agradar molt. El d'Auster, el de Saramago que és un clàssic..." Els llibres lliures provenen de donacions. I els voluntaris confien que no se'ls esgotaran les existències. De motius, per donar, no en falten. JOSEP BOADA, voluntari "No els llences, continuen vivint i passen a altra gent. A més t'obres la possibilitat de tenir el doble de llibres." El doble o més. Tots els que hi càpiguen a les prestatgeries d'un local que també es convertirà en centre cultural amb cursos i tallers oberts al barri. Per dur-ho a terme, però, necessiten una primera injecció de capital. Per això fan una crida perquè qui ho vulgui s'hi associï. Només són 12 euros anuals. Calculen que, per començar, amb 100 socis n'hi haurà prou. 51 persones ja s'hi han animat.

L’Òscar Boada va tenir la idea d’obrir aquest local, situat al número 72 del carrer de Cantàbria, imitant una llibreria, Libros Libres, que ja fa un any que funciona a Madrid. Va llogar un local i va fer una crida a voluntaris perquè l’ajudessin a tirar endavant la seva llibreria. De moment, ja se li han sumat 31 persones.

L’objectiu de Llibres Lliures és facilitar l’accés als llibres a tots aquells que, pel motiu que sigui, no poden pagar el preu que costen a les llibreries convencionals. Per això es fa una crida als barcelonins que vulguin donar llibres per omplir les prestatgeries del local. També es busquen socis que permetin assumir el cost del lloguer del local i de despeses vàries. Associar-se a Llibres Lliures costa 12 euros anuals.

Un cop s’inauguri el local, el 30 d’agost, es vol aprofitar el local per fer-hi cursos i tallers oberts al barri. Seran impartits per voluntaris i tindran un cost simbòlic.