El carrer del Progrés no ha fet vacances cap agost des de 1939. És un dels més antics que s'engalanen per les festes de Gràcia. PAU SOTELO, voluntari "Jo no sóc ni del districte, però aquest ambient, aquest bon rotllo de fer les coses i de veure després el resultat és el que et mou a venir, a participar i aportar el teu granet de sorra." El Pau és un dels voluntaris que, enguany, s'ha afegit a donar-hi un cop de mà. Una ajuda molt necessària aquests dies de feina intensa. JOSEP MARIA CONTEL, Comissió de Festes de Gràcia "La gent està cada vegada més sobre el carrer construint. Primer, perquè necessiten aquests grans tallers a l'aire lliure... que no hi ha cobert: per tant si plou es poden mullar, si fa calor passen molta calor. Però ara necessiten fer aquests grans tallers on poder pintar, on poder construir, on poder començar a premuntar, a fer les proves..." PILAR NICOLAU, voluntària "Sí, home, sí, d'aquí al 15 ha d'estar tot acabat. Ja portem des de primers d'any treballant i ara ja estem a la recta final. I a avançar el màxim possible." Avui, el primer dia amb els carrers tallats, la meta es veu ben a prop. I, per assegurar-se que tot pren forma a temps, hi ha carrers que fan com el de Mozart. Al seu local, les figures que l'any passat els van fer merèixer el segon premi, vigilen que tot vagi a bon ritme.

L’activitat a bona part dels carrers de Gràcia és cada cop més intensa. Enguany, les comissions de festes dels diferents carrers fan una crida especial a tots aquells veïns que hi vulguin donar un cop de mà: des de pintar fins a muntar els primers sostres o il·luminacions. Aquests dies es comença a donar forma a les primeres estructures, sense que es pugui acabar de veure encara com quedarà decorat el carrer ni quins seran els més imaginatius.

Els tallers de muntatge instal·lats al bell mig dels carrer han d’estar preparats per aguantar calor o pluges. Als locals, les parts que ja han estat muntades prèviament es barregen amb alguns dels detalls més espectaculars que es conserven d’edicions anteriors.