Si parlem de comoditat, la diferència entre seure en aquesta gandula, i fer-ho en aquesta cadira és gran. Potser per això, les cues per agafar lloc en la primera sessió de Gandules 2013 arribaven al carrer. El seient no es pot reservar i, és clar, els qui s'esperen, ho passen malament. Sort que alguns s'ho prenen amb humor. "Hem pensat, si arribem una hora abans segur que tenim gandula, doncs no! Falten gandules. Al final hem fet CADIRES 2013!" El cinema a la fresca permet algunes llicències. Portar carmanyoles, beure cervesa i, fins i tot, fumar. Això sí, no hi ha aire condicionat. Els cinèfils reben la proposta amb els braços oberts. "És gratuït, s'omple tot i la programació està molt bé, malgrat que no són estrenes." "¡Me parece buena idea! Hasta hace un rato no sabíamos que había cines de verano." Aquest any, com a novetat, el públic podia votar a través de la xarxa les pel·lícules que volia veure d'entre vint propostes. Tot un èxit, amb gairebé 4.000 participants. 'Dans la maison', del director francès François Ozon, ha estat la pel·lícula més votada i és per això que ahir obria el cicle. El film, guanyador de la Concha d'Or de Sant Sebastià, narra la relació entre un alumne introvertit i el seu professor. La voluntat del CCCB és clara. ÀNGELA MARTÍNEZ cap d'audiovisuals del CCCB "Hem d'ajudar el cinema contemporani a ser visible. Cada vegada queda més reduït a circuits de festivals i les sales de cinema comercial no el poden mantenir gaire temps." Fins al 22 d'agost, cada dimarts, dimecres i dijous, aquest escenari es repetirà. Per endavant encara queden 8 pel·lícules. Aquest dimecres es projectarà 'Persèpolis', una pel·lícula d'animació també francesa ambientada a l'Iran.

La novetat d’aquest any és que el públic podia votar a través de la xarxa les pel·lícules que volia veure d’entre vint propostes. Tot un èxit, amb gairebé 4.000 participants.

Un any més, la voluntat del CCCB és donar visibilitat a pel·lícules contemporànies que han estat poc temps a la cartellera dels cinemes comercials. “Hi ha bones pel·lícules contemporànies que cada vegada queden més reduïdes a circuits de festivals i, que en canvi, les sales de cinema comercial no mantenen gaire temps”, explica Àngela Martínez, cap d’audiovisuals del CCCB. És per això que des del centre cultural se’ls vol donar “una segona oportunitat.”

Fins al 22 d’agost, cada dimarts, dimecres i dijous, les projeccions es repetiran. Per endavant encara queden vuit pel·lícules. Aquest dimecres es projectarà Persèpolis, un film d’animació francès ambientat a l’Iran.