MIREIA PERELLÓ, llibretera de La Impossible "'La germandat del raïm' des l'escriptor americà John Fante. És una obra molt boja, perquè hi conviu l'alcohol, les relacions personals molt extremes d'una família italoamericana de la zona de Califòrnia, de Los Angeles." "L'escuma dels dies', de Boris Vian. És per als lectors que siguin més arriscats, que vulguin experiències noves. És sobretot una història d'amor entre dos personatges. Per una altra banda hi ha tota la música de jazz que acompanya tota l'obra i que fa que la lectura sigui molt plaent." JOAN FLORES , llibreter de La Central del Raval "Un llibre de contes, d'una escriptora nord-americana, que es diu 'Estimada vida' i l'autora es diu Alice Munro. Contes que barregen la vida normal amb aquelles situacions d'aquesta mateixa vida normal que fan que les persones facin coses excepcionals." "'Nuevas maneras de matar a tu madre', l'ha escrit aquest autor irlandès que es diu Colm Toibin. Un llibre que investiga en les relacions familiars dels escriptors. Hi ha, per exemple, la relació tempestuosa de Samuel Beckett amb la seva mare. Aquest llibre sí que és de xafarderia."

‘La germandat del raïm’, escrit per John Fante i traduït per Martí Sales, és una de les propostes de lectura que els llibreters de La Central i La Impossible recomanen per a aquest estiu. Publicat per Edicions de 1984, el llibre, amb força contingut autobiobràfic, és un retrat dels anys 50 als Estats Units.

L’altra proposta literària procedent de l’Amèrica del Nord és un recull de contes de l’escriptora Alice Munro, ‘Estimada vida’, publicat per Club Editor. La novetat d’aquest volum és que la part final del llibre inclou quatre peces autobiogràfiques de l’autora, que explica que “formen una unitat a part, autobiogràfica, en el fons, per bé que no sempre del tot fidel als fets. Em penso que són les primeres i les darreres paraules -i les més íntimes- que he de dir sobre la meva vida”.

L’escriptor francès Boris Vian és la tercera proposta per aquest estiu amb el llibre ‘L’escuma dels dies’, publicat per Columna Edicions i publicada originàriament el 1947.

Per als amants de les biografies i la vida privada dels escriptors, l’irlandès Colm Toibin proposa ‘Nuevas maneras de matar a tu madre’, editat per Lumen. Un volum a cavall entre l’assaig i la novel·la que narra, amb molt sentit de l’humor, les relacions dels escriptors amb els seus progenitors. S’hi poden trobar les intimitats de 20 autors, entre els quals Thomas Mann, J.L Borges, W. B. Yeats o T. Beckett.