El fotògraf documentalista Txema Salvans, guardonat amb el FotPress el 1997 o el PhotoEspaña al millor llibre de fotografia espanyola el 2005, ha inaugurat la cinquena edició del cicle Di55eccions, que organitza l’escola superior de disseny LCI. Es tracta d’un cicle de conferències a càrrec de destacats professionals del disseny i les arts visuals. “Cada convidat parla de cinc projectes, cinc referents o cinc tendències”, explica Ferran Farled, de Comunicació.

5 referents, 5 treballs

Salvans ha parlat de cinc llibres de fotografia que l’han marcat i ha explicat les estratègies per realitzar 5 dels seus projectes, que coincideixen amb els 5 llibres de fotografia que té fins ara publicats, entre els quals hi ha ‘My kingdom’,‘The waiting game’ o ‘Perfect day’, que va donar peu a una exposició a Fotocolectània l’octubre del 2021.

“La fotografia et descobreix perquè la càmera et fa present, t’identifica. L’estratègia per fer una sèrie és fonamental. Pots tenir moltes idees, però t’has de preguntar com penses tirar-les endavant”, comenta Salvans. El fotògraf ha explicat, entre d’altres coses, com va idear aquests treballs o seqüències fotogràfiques, fets al llarg d’anys i sempre en el seu marc d’acció: l’arc mediterrani, de la costa gironina a Algesires. “Per mi és important conèixer l’entorn que vull fotografiar. Que em resulti familiar”.

Al cicle Di55eccions de LCI hi han participat, en anys anteriors, Marc Morros, Mikel Pascal o Chris Grant.