presentacio teatre batega

Engega una nova temporada de la campanya “On el teatre batega”, i les 11 petites sales que formen aquesta xarxa de teatres de proximitat es mostren satisfetes per les vendes d’abonaments, que ja superen els 200. Traduït en entrades, seran més de 2.000 tiquets per assistir a algunes de les 37 obres programades entre els mesos de gener i juny.

Abonament conjunt

Rere la iniciativa hi ha la necessitat de fer front comú contra la crisi del Teatre Akadèmia, l’Antic Teatre, la Sala Atrium, La Badabadoc, El Maldà, el Teatre Eòlia, la Sala Fènix, la Sala Flyhard, La Gleva, el Tantarantana i la Sala Versus Glòries. Juntes comparteixen un abonament que per 160 euros genera la possibilitat de descobrir nous creadors i teatre més independent en alguna de les sales.

A la programació d’aquest any hi trobem noms destacats, com ara Júlia Barceló i Pau Vinyals, que dirigeixen ‘El Gegant del Pi’ al Tantarantana. A la Sala Flyhard trobarem Carol López, Paula Jornet i Dolo Beltrán presentant ‘Família (im)possible’. També estaran en cartell artistes com Isabella Rossellini, qui portarà ‘Le sourire de Darwin’ al Teatre Akadèmia.

Convocatòria per potenciar la creació

Aquesta programació també inclou 13 obres que van ser triades en una convocatòria de creació. Són: ‘Qui no s’atreveix a tremolar’, a El Maldà; ‘El sensespai’ i ‘Negatius’, a la Sala Flyhard; ‘Nua’, ‘El desig del cor’, ‘Goyo’ i ‘Noies d’aquestes’, a Sala Versus Glòries; ‘EXagerada’, a l’Antic Teatre, i ‘Quan els llops udolen’ i ‘Càndid o l’optimisme’, a La Badabadoc

Els teatres associats també han repetit convocatòria de textos per tal de fer pujar als escenaris noves creacions. Aquest cop han rebut un total de 275 propostes, entre les quals es triaran les guanyadores, que s’anunciaran el proper mes de març.

Amb motiu de la Setmana Mundial del Teatre els teatres de proximitat presentaran el documental ‘L’essència d’explicar històries’, un viatge a través de les opinions i experiències de totes aquelles persones que fan possible el teatre de proximitat: gestors, productors, actors, companyies, tècnics i públic.