(Redacció / ACN) El francès Ludovic Morlot (Lió, 1973), director titular de lOBC a partir de la temporada 2022-2023 i durant tres exercicis més, ha explicat el seu projecte al capdavant de l’orquestra. Morlot conduirà l’orquestra els dies 21 i 22 de gener amb un programa titolat ‘Allò que em diu l’amor’, amb obres de Bach, Betsy Jolas, Schuman, Carter i Mahler.

En la seva presentació oficial com a director de l’OBC, Morlot ha comentat que el reconeixement internacional de l’orquestra arribarà quan estigui consolidada a nivell local, però que no ha de ser un objectiu, sinó el resultat d’una tasca. En aquest sentit, l’actual director emèrit de l’Orquestra Simfònica de Seattle, vol programar obra de compositors catalans ambs els quals senti una especial connexió, pensant en els ciutadans de Barcelona.

L’èxit internacional de l’OBC no ha de ser un objectiu, sinó el resultat de la fortalesa a nivell local
Ludovic Morlot, proper director titular de l’OBC

El director de l’Auditori, Robert Brufau ha destacat l’ambició artística i la modernitat del francès i ha dit que “amb Ludovic Morlot al capdavant, l’OBC se situa en l’àmbit internacional per defensar el paper que la música simfònica ha de jugar al segle XXI». Morlot vol potenciar la presència de l’orquestra en l’entorn digital, les residències internacionals i la incorporació de nous talents.