La colla gegantera de Sant Jaume té una data ineludible. Pels voltants de Sant Jaume, que és el 25 de juliol, la colla honora el seu patró amb una trobada anual de gegants. Enguany, el Ferran i la Mercè, els gegants amfitrions, han celebrat la seva desena trobada, que ha tingut lloc aquest dissabte a la plaça de la Mercè.

Enguany han aplegat colles vingudes de tot Barcelona i també de la resta de Catalunya, com per exemple la del Prat de Llobregat o Horta de Sant Joan. Totes les colles han compartit una tarda de gralles, tabals, balls i molta gresca pels carrers del Gòtic. El tret de sortida ha estat una plantada dels gegants a la plaça de la Mercè i, tot seguit, ha començat la cercavila pel barri. La jornada ha acabat amb els balls de lluïment de totes les colles.

En la trobada hi han participat totes les colles de Ciutat Vella: els Gegants del Pi, de la Plaça Nova, de la Barceloneta, del Raval, del Casc Antic i de Sant Pere de les Puel·les. Per tots ells, la trobada de Sant Jaume és una data molt important perquè poden reunir-se totes les colles del districte.

Barcelona té més d’un centenar de gegants. Cada barri té els seus i són una bona manera de conèixer els diferents territoris de Barcelona, la ciutat de Catalunya que té més figures festives per quilòmetre quadrat. Pots descobrir-los en aquest mapa interactiu de gegants.