Barcelona és una ciutat eminentment gegantera i, a través d’aquest interactiu, es pot descobrir la història dels seus gegants. Les diferents parelles s’han situat en zones emblemàtiques i, per això, la localització en el mapa no coincideix sempre amb el lloc on els desen les colles. És una radiografia de la Barcelona més gegantera.De figures, n’hi ha de moltes tipologies: reis, guerrers, treballadors i històrics.

I fins tot en podem trobar de carn i os, com és el cas de la geganta de Núria Feliu a Sants o Mary Santpere al Poble Espanyol. També trobem fet gegant el fundador del FCB, Joan Gamper, a les Corts, amb l’Avi del Barça, un gegantó que sempre l’acompanya. Altres gegants representen personatges menys coneguts per la ciutat, però importants per a cada barri, com botiguers, artistes… i personatges que han contribuït a la història de la barriada i de la qual esdevenen ambaixadors. Tots aquests es troben immortalitzats gràcies als gegants, que permeten que no caiguin mai en l’oblit. Mitjançant els gegants es pot descobrir la història de la ciutat.

El districte que més gegants té és Ciutat Vella, amb un total de 15 parelles de gegants grans. És aquí on es concentren la major part de les figures festives, seguit Sant Martí i Sants-Montjuïc, amb set parelles cadascun. Costa trobar un racó de Barcelona que no gaudeixi de la presència d’aquestes figures: en tenen pràcticament tots els barris de la ciutat.