tnc temporada 2019-2020

(ACN) ‘El TNC surt de gira’. Amb aquest epígraf es presenta la doble gira que realitzaran dues estrenes de la temporada 2019/2020 del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) arreu del territori català. ‘La Rambla de les Floristes’, de Josep Maria de Sagarra (espectacle inaugural), i ‘Solitud’, de Víctor Català, visitaran 27 municipis que han sol·licitat acollir-los (Lleida, Girona, Tarragona, L’Hospitalet, Mataró, Tortosa, Manresa, Granollers, Sabadell, Vic, Reus, Figueres i també Manacor). Una iniciativa com aquesta, amb recursos propis del TNC i que permet oferir les produccions als Ajuntaments a preus assequibles, no s’emprenia des de fa deu anys i és possible gràcies a un ajut públic extraordinari de 540.000 euros del departament de Cultura.
El director del TNC, Xavier Albertí, ha assegurat que la temporada vinent, que ja té enllestida, inclou les dues propostes d’espectacle candidates a protagonitzar la propera gira. Albertí vol continuïtat tant de la gira com del tipus d’espectacles: muntatges “molt vinculats” a les línies de programació pròpies com són la lectura del patrimoni i contemporaneïtat.

‘La Rambla de les Floristes’ i ‘Solitud’ són dos clàssics del teatre català, una assignatura pendent a Catalunya, a parer d’Albertí. “Aquest país que a vegades ha llegit amb poca profunditat el seu patrimoni i necessita un reforç de trobada col·lectiva”, ha defensat. I per això són els espectacles proposats als municipis perquè els acullin.

La gira de ‘La Rambla de les Floristes’, l’espectacle inaugural de la temporada, no engegarà motors fins el mes de gener de 2020 i s’allargarà –previsiblement– fins a mitjans de març. 

Quant a ‘Solitud’, els ‘bolos’ es faran entre abril i maig, poc després de la seva estrena al TNC (5 de març).