Els secrets de Jaipur‘ (Maeva, 2023) és el nou llibre de l’escriptora índia resident als Estats Units, Alka Joshi. Es tracta de la continuació de ‘L’artista de henna‘, la seva primera novel·la. Trobem, de fet, alguns personatges que repeteixen. Per exemple, el protagonista d’aquest segon volum, en Malik. Passa de ser un nen del carrer a un jove treballador del departament que gestiona els projectes arquitectònics del palau reial. L’esfondrament d’un cinema de nova creació és el desencadenant perquè investigui una trama de corrupció amb l’ajuda de Laksmhi, la seva protectora i personatge clau de la saga.

Va sobre corrupció, sobre per què la gent sent la necessitat de ser corrupte”
Alka Joshi

Segons explica l’autora al programa ‘Plaça Tísner’, l’obra “va sobre corrupció i per què la gent sent la necessitat de ser corrupte”. “He volgut abordar el tràfic il·legal d’or a l’Índia i se’m va ocórrer que podia vincular-ho amb la construcció d’un edifici”, assegura. Diu que amb el llibre “volia retratar l’Índia amb les seves glòries i misèries” i que, per això, descriu des dels pobles indígenes de l’Himàlaia fins a la reialesa.

Reivindicar l’Índia

L’obra transcorre a finals dels 60 i vol contribuir a canviar la “percepció negativa” que, segons l’autora, hi havia del país en aquella època. Eren els anys posteriors a la declaració d’independència, quan havia deixat de ser una colònia britànica. “Vull que el món sàpiga totes les coses meravelloses que venen de l’Índia i m’emociona saber que hi ha lectors oberts a aprendre sobre la nostra cuina o la cultura“, adverteix.

La saga continua amb un tercer llibre

Joshi, que va entrar al rànquing dels llibres més venuts del ‘The New York Times’ i va rebre el premi a millor novel·la històrica a França amb ‘L’artista de henna’, ha escrit ja la continuació d”Els secrets de Jaipur’ i tercer volum de la saga. Encara no ha arribat a casa nostra, però la història continua amb ‘La perfumista de París’. Qui prendrà el protagonisme en aquest cas serà la germana petita de Lakshmi, Rada. Convertida en una dona adulta resident a la capital francesa, viatjarà a l’Índia per trobar l’ingredient que li falta per crear un perfum.