Aquest cop és al Teatre Borràs i no al Poliorama on es representa la nova joguina escènica del tàndem que formen Jordi Galceran (autor) i Sergi Belbel (director), sinònim d’èxit en diverses ocasions. Es diu ‘FitzRoy’, una muntanya de 3.400 metres de la Patagònia que quatre escaladores volen coronar per ser les primeres dones a fer-ho.

Sempre havia tingut la idea d’escriure una obra sobre un rècord Guinness”
Jordi Galceran, autor

Ens diu Galceran que “tenia la idea d’escriure una obra sobre un rècord Guinness. Sempre m’ha fascinat la gent que dedica temps i sacrificis a fer una cosa que en el fons és inútil, com fer una Torre Eiffel amb escuradents… i així és com vaig arribar a l’escalada”.

Una història de solidaritat

Míriam Iscla, Sílvia Bel, Sara Espígul i Natalia Sánchez encarnen les quatre escaladores. Dones de diferents edats i professions (una és bombera, l’altra psicòloga…). “És una història de solidaritat, de camaraderia. Són quatre dones molt diferents que s’uneixen amb un objectiu comú. I això és metàfora de moltes coses”, raona l’autor.

La cordada està aturada pel mal temps. Quan sembla que millora i podran escalar la via, sorgeixen nous problemes que descabdellen la comèdia. “Malauradament, aquests conflictes personals, que a més de 3.000 metres es magnifiquen, no els podem explicar, seria avançar informació”, comenta Sergi Belbel.

El director comenta que ha estat fàcil treballar amb la madrilenya Natalia Sánchez. “Et diria que el seu català és tan bo quan improvisa com quan diu el text”, assegura Belbel.