La sisena edició de The Exploding Fest se celebrarà dissabte, 3 d’octubre, de 19 a 22 h. L’espectacle surt al carrer per adaptar-se a les mesures per evitar contagis, i aterra a Vallcarca, en concret al carrer de la Farigola. Es tracta d’un esdeveniment basat en la improvisació que conjuga diferents disciplines artístiques.

Un happening inspirat en Andy Warhol

The Exploding Fest va néixer fa sis anys a l’Hangar fruit de la unió d’un baixista, un guitarrista i una escola de dansa contemporània. Van concloure que faltava un espai on expressar, conèixer, descobrir i unir la música amb el moviment, la performance i la cultura des de la perspectiva arriscada i transgressora. Inspirats amb les explosions artístiques improvisades d’Andy Warhol van engegar aquest festival, un happening d’improvisació entre música i art en moviment.

26 artistes crearan un diàleg

El Luis García, “Fruta”, és ballarí i ja fa dos anys que participa en aquest espectacle. Creu que és una experiència molt enriquidora, també per al públic, explica que és un repte “trobar-se amb el que hi hagi i interactuar-hi i compondre en el moment el que aparegui”. Pel Kike Bela, artista i un dels organitzadors, aquesta és la gràcia del festival, “ningú sabem què passarà, com serà, posem nosaltres unes petites directrius i, a partir d’allà, cadascú les interpreta a la seva manera”. Seran un total de 26 artistes que actuaran en aquesta sisena edició creant un diàleg entre ells. Músics de l’underground i l’exploració sonora, arts del moviment, visuals i performance crearan una connexió escènica i musical.

El festival aterra a Vallcarca

El festival, enguany, surt totalment al carrer i ho fa al barri de Vallcarca, al carrer de la Farigola. “Sempre han reivindicat el prendre el carrer i això era una mica també el missatge que nosaltres volíem donar, és a dir, prendre el carrer, les places, una mica els artistes per oferir a la gent això que ara ens està faltant“, assenyala Kike Bela. Aquesta iniciativa de The Good Good té la col·laboració d’Empíric,  l’Assemblea de Vallcarca, l’Antic Forn de Vallcarca i l’espai d’incubació cultural El Pumarejo, i forma part de la TardorTRansformadora.

Totes les entrades, exhaurides

Al festival The Exploding Fest es podran veure artistes com Adriano Galante de Seward, Edi Pou de Za!, Marina Herlop o Nico Roig actuant al carrer. De moment, les 100 entrades gratuïtes estan exhaurides, però hi ha una llista d’espera per si algú falla.