Malbert va començar la seva aventura a YouTube el 2015, i a base de transparència i naturalitat, va anar-se guanyant un gran número de seguidors… i també detractors. No s’amaga: li agrada criticar, s’autoanomena “hater”, i això no agrada a tothom. Però n’ha sabut treure coses bones, aprendre’n quelcom, i ara tot això ha agafat forma literària. Ha publicat ‘No insultes, gilipollas’, el seu primer llibre, en què mostra la pitjor part de les xarxes socials. Sense tallar-se un pèl, i com va dir Francisco Umbral, “ha vingut a parlar del seu llibre” a l”Habitació 910’.

Qui ve amb la mateixa intenció és Rubén Serrano, periodista especialitzat en realitats LGTBIQ+, tema que protagonitza sempre als seus articles, tuits i, ara, també, a les pàgines del seu debut literari. A ‘No estamos tan bien’ recopila una gran varietat de testimonis diversos del col·lectiu, tots mostrant clarament el camí que queda encara per recórrer. No estem tan bé perquè no cessen les agressions, els insults. Perquè el col·lectiu es troba, encara, amb barreres burocràtiques i legislatives, i un llarg etcètera. Però no perdem l’esperança i el bon humor, i fem sonar Paulina Rubio i Lady Gaga, directes des de la llista personal de Serrano.

El tercer llibre no ve acompanyat de ningú que parli d’ell (ja ens agradaria), però cal mencionar-lo: ‘The meaning of Mariah Carey’, les memòries de la diva que prometen passatges molt sucosos!

Qui sí que ens visita presencialment és l’Aiala, una jove promesa difícil d’encaixar en un sol estil: la seva veu flirteja amb el soul i l’R&B, però també amb el funk, el blues, el rock o l’electrònica. Acaba de presentar dos nous temes i ja prepara un segon àlbum… No li treurem l’ull de sobre!

I, a més, tenim nou àlbum d’Alicia Keys, doble col·laboració de Jennifer López i Maluma i un nou tema de Travis Scott que ha significat el retorn de M.I.A.

Ja sabeu que el pop és música però també el trobeu al cine, a la televisió, i aquesta setmana, especialmente, als llibres!