L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla convoca, des de fa 56 anys, els guardons de Ramblista d’Honor.  L’objectiu dels quals és distingir les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla. L’entitat vol que el guardó sigui la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga. Aquest any els guardonats han estat Josep M. Espinàs, Isabel Steva, “Colita”, i el Teatre Poliorama. A aquest darrer, amb 124 anys de vida, se’l reconeix la contribució que ha fet a la vida cultural de la Rambla en general i a la cultura teatral de la ciutat en particular.

La planta baixa de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, ubicada a la Rambla, 115, va obrir com a Cine Martí el 1899. Al llarg dels anys ha tingut noms i gestors diferents, però des del 1976 es manté com a Teatre Poliorama.

Fa 25 anys que el Tricicle, Dagoll Dagom i Anexa s’encarreguen de la programació cultural del Poliorama. Això va suposar, tal com explica Toni Albaladejo, director d’Anexa, “un gir en l’oferta teatral a la ciutat, ja que fins aleshores estava en mans d’empresaris de Madrid, de Bilbao. Altres companyies com les nostres es vam convertir en gestors de teatre des d’una vessant creativa, compromesos amb la producció”.

Programació variada, garantia de continuïtat

L’oferta cultural del Poliorama és diversa, d’una banda per satisfer tots els públics però també per poder mantenir el teatre. Albaladejo explica que “tenim matinals per als nens i col·legis, a la tarda més matinal a empreses o convencions, al vespre fem un espectacle de flamenc per a turistes i tenim molt d’èxit, fa 10 anys que l’estem fent i a la nit fem la funció i després fem golfes”.

Ramblistes d’Honor 2018

El Poliorama, que acaba de ser reconegut com a Ramblista d’Honor 2018, juntament amb Josep M. Espinàs i  Isabel Steva, “Colita”, sembla tenir,  de moment,  el futur garantit. Albaladejo afirma que “tenim molta vida encara, no volem ser el tap de ningú, perquè estan emergent grans companyies, grans creadors, que ens estan donant força i valor”.