Joe Crepúsculo és un músic de Sant Joan Despí que, en una dècada, s’ha fet un nom en el panorama musical espanyol. Amb uns inicis en bandes com ‘Tarántula’, la seva carrera en solitari comença el 2008 amb ‘Escuela de zebras’, un primer treball on ja demostra el seu gust per les lletres elaborades i les hibridacions melòdiques. ‘El Crepus’, com se’l coneix, és un músic a qui les etiquetes se li queden curtes, i que tant pot presentar-te una cançó pop com un ‘bakalao’ o, fins i tot, una ‘cumbia’.

’10’

Ara per celebrar aquests 10 anys, publica ’10’, un recopilatori amb 19 cançons de totes les seves èpoques que inclou una de nova: ‘Quizá’.

Joe Crepúsculo repassa tota la seva carrera i remasteritza algunes de les seves primeres cançons, gravades a casa seva en condicions tècniques precàries. Traslladat a Madrid des de fa 4 anys, el Crepus s’ha relacionat amb l’escena musical de la ciutat i amb els ritmes flamencs, fins al punt que un referent com Tomasito participa a ‘Todo lo bello es gratis’, que ha tornat a gravar per a aquest àlbum.

Crepúsculo és un referent de l’escena indie que ha inspirat grups com Los Ganglios o Los Punsetes, ha fet versions de música llatina quan no estaven de moda, i ha bastit una veu personal quees tradueix amb un públic que segueix els seus treballs tot i que presentin registres molt diferents entre ells. El proper 9 de novembre serà en concert a la sala Sidecar i aquest any publicarà nou material. Sembla que, per al Crepus, no passa el temps.