El govern de la Generalitat descarta, de moment, tancar escoles per la crisi del coronavirus, com sí que han fet ciutats com Madrid o Vitòria. Ara bé, l’executiu català sí que limita les activitats extraescolars en el cas que hi participin alumnes de més d’un centre. Ho ha anunciat la portaveu del govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Budó ha justificat que la situació està més controlada a Catalunya i que els 124 casos detectats “són molt inferiors als detectats a altres punts d’Espanya”. També ha afegit que en tots els casos es poden determinar la “traçabilitat” i els “contactes” que han mantingut els afectats. Budó ha explicat que la “prioritat” de l’executiu és “protegir” el personal sanitari per “garantir el màxim d’efectius possibles” per tallar aquesta infecció, així com a la resta de professionals de seguretat i emergències.

Pla de contingència en el transport públic

La portaveu del govern ha avançat que s’estan elaborant també “plans de contingència” perquè “el transport públic no es paralitzi” i per això mantindrà reunions amb el sector. La Generalitat ha frenat d’altra banda la participació d’alumnes —d’universitat o formació professional— en pràctiques en centres sanitaris, al mateix temps que ha llançat diverses “recomanacions” a treballadors de residències de gent gran o d’acollida de menors.