La primera edició de Soundie, un concurs que cerca els millors videoclips musicals nacionals i internacionals, ha celebrat aquest dimecres l’entrega de premis al CCCB. El guardó per al millor videoclip nacional ha estat per a ‘The less I know the better’, de Tame Impala i Love of Lesbian s’ha emportat el premi al millor muntatge per Bajo el volcán’. El millor videoclip català ha recaigut en ‘The yabba’, dels Battles.

Les Sueques s’han emportat el guardó al millor vídeo “low cost” pel videoclip ‘Faldilles i soroll’; Carpenter Brut han estat premiats pels efectes especials de ‘Turbo killer’ i el guardó al millor videoclip internacional ha recaigut a la banda sueca Miike Snow pel vídeo de  ‘Genghis Khan’.

Amb aquest concurs, impulsat per l’empresa La Cupula Music i el Festival de Curtmetratges de Catalunya MECAL, els organitzadors volen estimular la creació de noves peces audiovisuals. També reivindiquen el videoclip com una gran eina promocional que ha estat oblidada pels grans festivals de vídeo que existeixen.

A part de l’entrega de premis, s’ha organitzat la taula rodona “El videoclip com a element estratègic del màrqueting d’artista”.