Des de l’any 2013 els veïns i veïnes de les Roquetes preparen conjuntament una comparsa per participar primer en la rua del barri i, seguidament, a la del districte. Una iniciativa que implica tots els equipaments de les Roquetes. Cadascun s’encarrega d’una tasca. Entre 300 i 400 persones s’engresquen cada any per vestir-se  amb una disfressa que ha tingut sempre un rerefons crític i reivindicatiu.

Peixos contra el plàstic al mar

Aquest cop, les màquines del taller de costura estan confeccionant gairebé 400 peixos de colors, de totes les edats i mides. L’objectiu és criticar la brutícia als mars i oceans, i el canvi climàtic. Per això, han afegit una quarta R al lema ecologista tradicional: “Reduir, reutilitzar, reciclar… Roquetes”. I és que des de l’entitat sempre s’aposta per reaprofitar tot el que es pot, sobretot teles, per treure’n el màxim de profit.

Disfresses comunitàries a preu popular

Els peixos de colors s’estan elaborant i cosint a correcuita al local de l’Associació de Veïns de les Roquetes. Mentrestant, a la resta d’equipaments del barri s’estan preparant la resta de l’attrezzo.  Per aconseguir-ho, han fet una crida al veïnat perquè portin als casals material per reciclar com les reixes de les xarxes de plàstic de fruita i verdura; les típiques anelles dels embalatges dels paquets de llaunes; bosses de plàstic de colors i càpsules de cafè (buides i netes).

La iniciativa de crear una comparsa del barri va ser potenciar el Carnaval i que tothom pogués disfressar-se. I és que els preus dels vestits són molt assequibles: les talles dels adults costen 9 euros, els infants paguen 7 euros per la disfressa i pels nadons tan sols 5 euros. Aquests imports són possibles perquè només inclouen el preu de les teles i la major part de la disfressa l’elaboren els mateixos veïns. La rua sortirà dissabte 22 a les 17 hores de la plaça de les Roquetes.