Amaral, el duet format per Eva Amaral i Juan Aguirre, ha actuat al Camp Nou en el penúltim concert del Cruïlla XXS. El seu vuitè disc en estudi ‘Salto al color’, es va editar al setembre del 2019 i dos mesos després el grup el va presentar al Sant Jordi Club. Un espectacle pensat per a grans recintes amb canvis de vestuari i potent escenografia futurista que, degut a la pandèmia, han hagut d’aparcar de cara a l’estiu. Al Camp Nou les cançons de ‘Salto al color’ (com ‘Señales’ o ‘Bien alta la mirada’), a més de grans èxits com ‘El universo sobre mi’ o ‘Cómo hablar’ les han interpretades en format acústic, només Eva Amaral i Juan Aguirre, sense cap altre músic.

El Cruïlla XXS ha venut 40.000 entrades

L’aforament del Camp Nou en el Cruïlla XXS és de 800 persones situades a la grada inferior del gol sud. Poc abans de començar el concert n’hi havia encara una cinquantena a la venda. Una dada sorprenent tenint en compte que Amaral és un dels grups de pop-rock espanyols de més èxit en els darrers 20 anys i que al novembre va actuar al Sant Jordi Club, que té capacitat per a unes 4.600 perosnes.

“Ha costat vendre entrades. Hem estat en un 50% d’ocupació. Crec que hi ha hagut por a les cancel·lacions, al contagi” explica Jordi Herreruela, director del certamen. Malgrat tot, i a l’espera d’un comunicat oficial, el Cruïlla XXS haurà venut unes 40.000 entrades. “És un orgull haver tirat endavant aquest festival tan llarg amb la complicitat d’artistes, entitats com el F.C.Barcelona i administracions”, afirma Herreruela.

El festival s’acaba el dimarts 4 d’agost amb el concert de Sílvia Pérez Cruz i marco Mezquida al Camp Nou.