La Fura dels Baus ha estrenat al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau  ‘La nova normalitat’, un espectacle que farà gira per hospitals sanitaris de tot l’estat.’La nova normalitat’ fa dues funcions (3 i 4 de juliol) al recinte, en el marc del Cruïlla XXS. La primera s’escau exactament 20 anys després de la defunció de l’arquitecte Enric Miralles.

Amb dramatúrgia de Pau Miró i direcció de Carlus Padrissa, històric de La Fura, ‘La nova normalitat’ és un espectacle immersiu, amb grues i elements escenogràfics típics de la companyia. Però aquest cop no hi ha contacte físic, ni entre els actuants ni amb el públic. Per raons de distanciament s’eludeix un dels signes identitaris de La Fura.

‘La nova normalitat’ segons Carlus Padrissa

“Nosaltres treballem molt amb  simbolismes, i en aquest espectacle fan referència a la pandèmia i a la realitat que podem construir a partir d’ara”, explica Padrissa. L’actriu Tamara Ndong i l’actor Quico Torrent guien aquestes reflexions en una mena de viatge per remar “tots junts, perquè vivim al mateix planeta, en la mateixa direcció: una millor sanitat, erradicació de la pobresa, lluita contra el canvi climàtic”.

A l’espectacle, també juguen un paper important la Coral Carmina, la soprano Alba Fernández Castro, el baríton Xavier Casademont, i el guitarrista Pep Mendoza, tots vestits de sanitaris. “El més important és que aquest és un espectacle dedicat a tots els que han estat en la lluita contra la covid-19”, explica Padrissa.

L’espectacle farà gira per diversos hospitals, el primer dels quals el d’Igualada (les funcions es faran just al costat). Passarà per Girona, Terrassa i novament per Barcelona (Hospital de la Vall d’Hebron). Servirà, per cert, per recaptar fons per als equips d’investigadors que han de posar fi a la pandèmia.