L’omissió de la família Coleman’, de Claudio Tolcachir, estarà en cartell al Romea entre el 26 d’octubre i el 9 de desembre. Amb més de 260.000 espectadors de 22 països diferents, es pot considerar ja un clàssic contemporani del teatre argentí.

L’omissió de la família Coleman’ és la versió catalana d’un muntatge que va entusiasmar quan el 2011 va recalar a Barcelona (primer al Teatre Lliure i després al Borràs) amb la companyia argentina que l’havia estrenat. L’autor i director Claudio Tolcachir ha escollit personalment el repartiment català. Francesca Piñón és l’àvia, el nucli aglutinador d’una llar on conviuen miserablement diverses generacions. La seva filla, la Memé, la interpreta Roser Batalla. És mare de tres fills que conviuen a la casa, però és infantil i immadura i sembla més aviat germana seva.

Els Coleman, una família rareta

Els fills són la Gabi (Bruna Cusí), una noia desenganyada a qui no agrada sortir de casa, el Dani (Ireneu Tranis), un tarambana alcoholitzat, i el Salvador (Sergi Torrecilla), que no hi toca del tot. Tot i que la situació de la família Coleman és bastant desesperada,  l’humor negre i l’absurd fan de l’obra una tragicomèdia a estones molt divertida. A partir de ‘L’omissió de la família Coleman’, la presència a teatres catalans i de la resta de l’estat d’obres de Tolcachir i d’altres autors i directors argentins contemporanis (com Veronese) s’ha fet habitual.