L’electricitat que va donar vida al monstre al laboratori del doctor Frankenstein és també la matèria primera de les obres de Ricardo Guixà, un fotògraf que ha trobat en l’impuls elèctric una nova forma d’expressió i que ara exposa al centre cívic Casa Golferichs, dins del cicle dedicat al bicentenari de la publicació de l’obra de Mary Shelley.

Melothesia

El títol de la mostra, ‘Melothesia’, és un terme barroc que fa referència a l’alquímia i a l’esoterisme i que parla de les relacions que s’estableixen entre el microcosmos i el macrocosmos. En total són 17 peces fetes per Guixà després d’una llarga investigació sobre les tècniques que s’empraven al segle XIX per estudiar l’electricitat. L’artista ha après a guiar les descàrregues de forma que és capaç de generar retrats d’una sorprenent bellesa fractal que transporten al públic a una estètica expressament construïda a cavall entre l’art i la ciència.

L’exposició es pot visitar fins al 3 de novembre a l’espai de fotografia Francesc Català-Roca de la Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491).