Hi ha monstres que no moren mai. La criatura de Mary Shelley, imaginada en una vetllada a Vil·la Diodati en què Lord Byron la va reptar a esciure una història de terror, segueix viva. Dos-cents anys després de la publicació de ‘Frankenstein o el prometeu modern’, el mite ha sobreviscut la seva autora i fins i tot el doctor que li va donar la vida en un laboratori i a qui, per cert, també li ha robat el nom.

Durant tot el segle XX, el creixent interès per la ciència i els mecanismes tecnològics de control dels altres han fet que la cultura revisités el mite en infinites ocasions per tal d’alimentar el monstre repudiat pel pare. Les adaptacions cinematogràfiques de James Whale als anys 30, les il·lustracions terrorífiques fetes a ploma per Bernie Wrightson i les cançons d’Alice Cooper són només algunes aportacions a un mite que s’ha anat repetint, ampliant i transformant, sovint allunyat de les característiques originals de què el va dotar la seva autora. Un final natural per a tot bon monstre que escapa al control del seu creador.

200 anys de Frankenstein a la Casa Golferichs

Amb motiu del bicentenari de la publicació de la novel·la de Mary Shelley, el centre cívic Casa Golferics ha organitzat un programa d’activitats al voltant del mite de Frankenstein.

MARATÓ PARTICIPATIVA DE LECTURA: a càrrec de Victoria Medina i amb il·lustracions en viu de Paula Alameda i David Soriano, de l’Escola Joso

Dimarts 30 d’octubre, de 17.30 a 20 h

JAM DE POESIA I CIÈNCIA: LES CRIATURES DE MARY SHELLEY: intervencions de Marta Piñol, Xavier Roqué i Carlos Tabernero

Dimarts 6 de novembre, a les 18.30 h

CONCERT DE L’OBRA “PROMETHEUS”: performance de Tarkampa i Riccardo Massari

Dimarts 6 de novembre, a les 20 h

EXPOSICIÓ “MELOTHESIA” : fotografia amb descàrregues elèctriques de Ricardo Guixà

Fins al 3 de novembre