L’actor barceloní Eduard Farelo diu que amb la veu fa el 50% de la seva feina, cosa que s’entén perfectament quan se sent la potència amb què parla i recita sobre l’escenari, a la televisió, al cinema o quan dobla actors com Eric Bana o Josh Lucas. Ara, a més, la seva veu és una eina fonamental per a transmetre tota l’èpica, el drama, l’amor i el dolor de la Ilíada, i més concretament d’Una Ilíada’, l’adaptació que han fet del text homèric Denis O’Hare i Lisa Peterson.

 

 

‘Una Ilíada’

A l’escena, un poeta que porta 3.000 anys explicant la mateixa història, la de la guerra, la de qualsevol guerra, i que desitja que aquest cop sigui l’últim cop que hagi de recitar-la. Els protagonistes són Aquil·les, Héctor, Agamemnon, Paris o Helena, i l’escenari és un camp de batalla que es va poblant de morts. Tots aquests personatges tenen la veu i les faccions d’Eduard Farelo, que amb ‘Una Ilíada’ porta a escena el seu primer monòleg, sota direcció de Juan Carlos Martel.

Farelo comença així una nova temporada teatral després de tancar l’anterior amb ‘Temps salvatge’ al Teatre Nacional de Catalunya, i d’haver protagonitzat ‘Si mireu el vent d’on ve’, que li ha suposat una nova nominació als Premis Butaca. A més, continua com un dels actors fixes a ‘Com si fos ahir’, la sèrie del migdia de TV3, i comença una nova etapa laboral amb una agenda més lliure, ara que els seus cinc fills ja són grans. Un d’aquests fills és, precisament, Alba Farelo, més coneguda com Bad Gyal, cantant de trap de molt èxit en el panorama català.

Eduard Farelo acabarà funcions el 4 de novembre i confia amb poder emportar-se de gira el poeta homèric d”Una Ilíada’, gràcies als pocs recursos que calen per a portar a escena a tots els herois d’aquest text de llegenda.