El bar és, segurament, l’espai més social dels locals de les colles castelleres. Abans o després dels assajos, qui més qui menys hi passa per xerrar amb altres membres de la colla. En el cas dels Castellers de Barcelona no només obre els vespres que hi ha assaig, ja sigui de castellers o de músics, també s’omple els dies que hi ha partit del Barça.

“M’hi sento com a casa”, diu la Sara Granada mentre espera que acabi l’assaig de canalla. Ella és mare de canalla i usuària del bar del local dels Castellers de Barcelona i afirma que “sempre hi ha moviment”. De fet, en aquest bar no només hi ha gent els dimarts, dijous i divendres, els dies d’assaig. La penya blaugrana dels Castellers de Barcelona s’hi reuneix els dies de partit també.

“És un espai compartit” aclareix la Mery Mañané, vicepresidenta de la colla. A més de seguir els compromisos del FC Barcelona, la penya blaugrana també fa un sopar anual al bar i també utilitza altres zones del local com la sala d’actes per a l’assemblea.

Gestió externa

Enguany les persones responsables del bar del local dels Castellers de Barcelona no són membres de la colla. Mañané explica que ho entenen com un negoci extern a l’activitat castellera i, per tant, “està obert a qui hi vulgui aportar el seu projecte”.