concert love of lesbian

La plataforma Festivals per la Cultura Segura, responsable de l’organització del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi, ha confirmat que tindran els resultats d’aquesta prova pilot el proper 10 d’abril.

Ha estat el primer concert multitudinari que s’ha fet a Europa des de l’esclat de la pandèmia, per això, l’Hospital Germans Trias i Pujol ha col·laborat en l’elaboració dels protocols de seguretat. L’objectiu és compartir els resultats amb altres ciutats i altres festivals, per reactivar el sector. Abans, però, contrastaran les dades obtingudes amb el Departament de Salut de la Generalitat.

Els organitzadors aplaudeixen el “civisme” del públic

Els organitzadors del concert han volgut agrair al públic “el civisme”. També celebren que aquesta prova pilot suposi “un exemple d’unitat del sector de la música en directe, de la comunitat científica i d’administracions i patrocinadors compromesos”. Alguns dels festivals que formen part de la plataforma també ho han fet constar a les xarxes socials.

Tots els assistents havien d’accedir amb un test d’antígens negatiu. No calia que mantinguessin les distàncies de seguretat, però era obligatori portar la mascareta posada tota l’estona. A més, equips de neteja especialitzats van desinfectar el Palau Sant Jordi i van reforçar aquest servei durant l’esdeveniment.

“Tot el món ens està mirant”

El cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes, ja ho va predir a l’inici del concert: “Tot el món ens està mirant” i així ha estat. Mitjans de comunicació internacionals s’han fet ressò de l’esdeveniment.

‘The Guardian’ ha destacat en un article que el concert d’aquest dissabte ha tingut el “permís especial” de les autoritats sanitàries del país, mentre “la resta d’Espanya es limita a reunions de quatre persones com a màxim en espais tancats”. ‘Le Monde’ ha posat en relleu que el concert de rock va reunir 5.000 persones per “una experiència clínica”.

El rotatiu italià ‘Corriere della sera’ l’ha descrit com un concert “com en els vells temps” i ha afegit: “Un experiment que sembla que ha funcionat i que també podríem replicar nosaltres”. En canvi, des d’‘Aljazeera’ ho han titllat d'”escenes surrealistes després d’un any de distanciament social.”