desinfecció Palau Sant Jordi

El Palau Sant Jordi està pràcticament tot net i desinfectat. Durant tota la setmana, una empresa de neteja ha estat treballant per deixar-lo a punt per poder acollir aquest dissabte el concert de Love of Lesbian. Serà el primer concert multitudinari que es fa a Catalunya des de l’inici de la pandèmia. Hi assistiran 5.000 persones i les entrades es van esgotar només vuit hores després de posar-se a la venda.

El concert és una prova pilot per determinar si les mesures de seguretat funcionen (com l’ús de test d’antígens i les mascaretes FFP2) i es poden celebrar esdeveniments similars en el futur. Aquesta prova se suma al concert que es va fer a la sala Apolo el desembre passat amb 1.000 persones, en què no hi va haver-hi cap infecció.

Un robot que destrueix la covid

L’empresa encarregada de la neteja del Palau és Multiserveis Ndavant. Segons explica en un comunicat, ha dividit el recinte, amb una superfície de 4.500 m2, en set zones de desinfecció. Algunes d’aquestes àrees s’han desinfectat amb el robot Xenex, una tecnologia que permet destruir el virus de la covid-19 amb llum polsada ultraviolada de tipus C. De fet, aquest robot s’utilitza per desinfectar nou hospitals catalans, entre els quals hi ha els de Bellvitge i Vall d’Hebron.

A banda de la feina prèvia, el dia del concert també hi haurà equips de professionals netejant cada una de les zones, tant els lavabos com els espais i les superfícies de contacte, com baranes o poms de les portes. Tots els treballadors de la neteja s’han fet proves d’antígens els dies de feina i també se’n faran el dia del concert.