Razzmatazz

Els barcelonins Love of Lesbian fa més d’un any que no toquen a la ciutat. Molts dels seus seguidors més fidels no es perdran el concert, però alguns dels assistents reconeixen que també hi van perquè troben a faltar la música en viu. Les persones que ja s’han fet el test i podran entrar al Palau Sant Jordi asseguren que se senten segures, que l’organització els informa regularment de totes les mesures de seguretat i que estan convençudes que no hi haurà contagis.

“Que el civisme sigui el gran cap de cartell”

Sis festivals de Catalunya s’han unit per tirar endavant aquest esdeveniment, en què també hi tenen representació nombroses associacions de Catalunya i l’estat. Daniel Poveda, director del festival Vida, explica que han pres com a referent la comunitat científica i traslladen també una part de responsabilitat al públic:

Esperem que sigui una nit gloriosa, històrica, però també una nit en què la responsabilitat i el civisme siguin el gran cap de cartell”
Daniel Poveda, director del festival Vida

Desinfecció intensa de les instal·lacions

Ja fa dies que els organitzadors, entre els quals les direccions dels festivals Cruïlla, Sónar i Primavera Sound, estan acabant d’ultimar els detalls per garantir totes les mesures d’higiene i de seguretat. De fet, aquest mateixa setmana una empresa ha desinfectat els 4.500 m² del Palau Sant Jordi, bona part amb un robot destructor del virus. Pau Viso, cap de producció del Palau Sant Jordi, ha explicat que “suposa un punt d’inflexió en el futur perquè es puguin continuar celebrant concerts amb totes les mesures de seguretat i garanties”.

A més, aquest divendres, un dia abans del concert pilot, professionals van desinfectar lavabos, baranes i portes.

Restriccions i polèmica

El subdirector general de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha confessat en un tuit que la gestió de la polèmica comporta nombroses “contradiccions”, com la que es produirà aquest cap de setmana: mentre que no està permès barrejar més d’un grup bombolla en un domicili, en paral·lel se celebrarà un concert multitudinari amb 5.000 persones al Palau Sant Jordi.