entrades cinema dos euros

(ACN) Els cinemes catalans van rebre l’any 2023 13,77 milions d’espectadors i encadenen tres anys de remuntada postpandèmia, amb un 20 % més d’entrades venudes respecte al 2022. La recaptació, de 95,4 milions d’euros, és un 25,7 % superior a la de l’any anterior. Són dades que ha fet públiques la Federació de Cinemes d’Espanya (FECE) i el Gremi d’Exhibidors de Catalunya aquest dimecres, i que acrediten la recuperació del sector però que mostren, alhora, que les sales encara no han tornat al punt on eren just abans de la pandèmia: el 2019 es van vendre 18,8 d’entrades milions, és a dir, un 26 % més que l’any passat.

“Les dades catalanes són molt similars a les de la resta d’Espanya, però la freqüència d’assistència està una mica per sota per diversos factors”, ha assegurat el president del Gremi de Cinemes de Catalunya, Jordi Agustí.

Menys sales

Pel que fa al nombre de pantalles en funcionament, es constata una nova pèrdua de finestres per a l’exhibició: si l’any 2022 n’hi havia 626, en tancar el 2023 només en quedaven 600. Agustí ha valorat que hi ha hagut alguns tancaments, però també algunes obertures, com els Cinemes Texas. El president del Gremi ha ressaltat que el balanç de les pantalles i de cines s’ha mantingut estable.

La Festa del Cinema, molt positiva

El mateix informe de la Federació de Cinemes d’Espanya i el Gremi d’Exhibidors de Catalunya destaca la influència positiva que ha tingut l’anomenada Festa del Cinema, que va portar 2,1 milions d’espectadors en dues cites, al maig i a l’octubre, així com de la campanya Cinema Sénior de descomptes als majors de 65 anys, de la qual es van beneficiar 924.724 espectadors, i també la venda d’entrades gràcies al Bo Cultural.

“El nostre futur és estable, sòlid i llarg”

El president del Gremi de Cinemes de Catalunya ha destacat que la part positiva és que per tercer any consecutiu estan incrementant l’assistència als cinemes respecte a l’any anterior, i la negativa és que s’està per sota dels nivells prepandèmia. “Confiem que en aquests pròxims anys seguim amb aquesta trajectòria de recuperació per assolir els nivells que ens toquen”, ha afegit.

Agustí ha remarcat que el 2024 han començat amb unes xifres una mica per sota de l’any passat, quan hi havia el que han anomenat efecte ‘Avatar’, però esperen que això vagi millorant al llarg de l’any. “La indústria continua invertint i estem molt segurs que el nostre futur és estable, sòlid i llarg”, ha assegurat.