Premis Tube Assaig 2019

Els projectes ‘Chiripa y Falla’ i ‘Días de mierda’ han estat guardonats “ex aequo” amb els Premis Tube d’Assaig 2019, que els permetrà finançar una segona temporada de totes dues sèries. Cada projecte rebrà 5.000 € de finançament per produir nous capítols que podran veure’s a betevé.

Els guardons s’han lliurat aquest divendres al vespre a la Sala Apolo als autors Jan Vidal i Alex Ayres (‘Chiripa y Falla’) i Pablo Medina (‘Días de mierda’).

Chiripa y Falla explica la història de l’Alex, un jove anglès de 22 anys que passa per una crisi existencial. Un cop abandona els seus estudis a Londres, rep la trucada d’una exparella que el convida a visitar Barcelona per explicar-li una cosa important. Aquest malinterpreta la proposta i arriba a la Ciutat Comtal amb la intenció de refer la seva relació amb la Lucía, la seva ex. Però no és així. A partir d’aquí l’Alex, un noi extraviat, se sentirà engabiat dins d’una ciutat que és la jungla, amb un fill del qual no en sabia l’existència i lluitant dia rere dia per trobar el seu camí.

‘Días de mierda’ explica la història del Dani, que és una d’aquelles persones que li dona mil voltes al cap abans d’anar a dormir. Aprofita per repassar el que ha passat durant el dia i se sent malament per allò que ha dit o fet, o per alguna cosa que ni tan sols ha succeït. D’aquesta manera, el protagonista de la sèrie aconsegueix deixar en ridícul les manies o dèries de l’espectador narrant ell mateix les seves preocupacions i accions, esdeveniments que provoquen que cada dia sigui uns ‘Días de mierda’.