betevé fa un pas més en la seva aposta pels talents emergents i entrega per primera vegada els premis ‘Tube d’assaig’. La cadena ha creat aquest premi per finançar amb 50.000 euros un dels projectes que es desenvolupen en el programa ‘Tube d’assaig’, que enllaça el talent emergent audiovisual amb el món professional. Els premis s’han entregat aquest divendres a la Fàbrica Mortiz, dins del marc del IV Showcase de Pilots de Ficció. El guanyador del premi de la crítica ha estat la sèrie, ‘5 minuts tard’. I d’altra banda, el premi dels creadors ha anat a parar a un fals documental anomenat ‘No, we can’t’.

Es tracta de dos guardons, el premi de la crítica i el premi dels creadors, i consisteixen en la compra de drets de la segona temporada del projecte. El premi de la crítica, valorat en 30.000 euros, ha anat a parar al projecte ‘5 minuts tard’, de Núria Muñoz, Alberto Dexeus, Maria Teresa Garcia, Clara Renau i Anna Tabernero.

Es tracta d’una sèrie en què cada capítol un personatge arriba a un indret de Barcelona on s’ha d’esperar cinc minuts. I llavors, durant aquest temps d’espera, el protagonista s’adona que alguna cosa està passant al seu entorn, un fet que es converteix en el detonant d’una breu ficció, que es desenvolupa al llarg dels cinc minuts d’espera. El capítol s’acaba un cop han passat els cinc minuts d’espera, tant si arriba la persona que faltava com si no.

“Amb aquest premi ens proposem fer una segona temporada amb recursos”, ha assegurat Clara Renau, una de les creadores de la sèrie, quan ha pujat a l’escenari a recollir el premi de la crítica.

Pel que fa al premi dels creadors, valorat en 20.000 euros, l’ha guanyat el fals documental ‘No, we can’t’. Aquest premi l’han atorgat els creadors dels projectes finalistes que han participat en les dues primeres temporades del programa de betevé ‘Tube d’assaig’.

‘No, we can’t’ és un fals documental en què se segueix la Marta i el Francesc, una parella que no ha complert els seus somnis professionals ni les seves aspiracions vitals. Creada per Mireia Giró, Laia Alsina i Marta Vila, el projecte parla com en temps de crisi s’ha de ser emprenedor i valent, encara que no es tingui idea de com fer-ho. En el fals documental es veu com la Marta i el Francesc decideixen muntar un negoci de paelles al seu domicili. No tot funciona com esperaven.

Tots dos premiats han reivindicat el paper de les dones creadores, ja que els dos projectes precisament han estat impulsat per dones.