Com que aquestes festes tenim més temps, o directament el necessitem per desconnectar del món, volem proposar-vos una llista de sèries per veure durant aquestes festes. Algunes tracten directament de temes vinculats a Nadal i, d’altres, estan pensades per portar la contrària a l’esperit nadalenc.

1

‘The witcher’

Lauren Schmidt Hissrich. Netflix, 2019 

‘The witcher’ està basada en la popular saga de novel·les, convertint-se en la gran aposta de Netflix per aquest Nadal. Un ambiciós projecte que, com a mínim per les aparences, sembla voler ser el ‘Joc de trons’ de la plataforma. Aquesta història sobre un caçador de bèsties fantàstiques i els seus viatges per un univers ple de perills ja va donar peu a un esplèndid videojoc, que és el que de debò ha contribuït a fer coneguts els personatges del llibre. La sèrie està protagonitzada per Henry Cavill i, abans de l’estrena, ja la va renovar per a una segona temporada. Que Netflix l’hagi situada en ple Nadal dona la justa mesura de la fe que té en el producte, que a més presenta un embolcall tècnic realment enlluernador.

2

‘Feliz Navidad y esas cosas’

Tucker Cawley. Netflix, 2019

Aquesta “sitcom” o comèdia de situació que sembla importada de principis dels anys 90 és una variant de ‘Los padres de ella’. La primera temporada ens transporta als primers dies abans i després de Nadal i ens explica la història d’un noi que s’acaba enamorant d’una noia i descobrint que el pare d’aquesta, interpretat per Dennis Quaid, no li pensa posar les coses fàcils.

3

‘Días de Navidad’

Pau Freixas. Netflix, 2019

Afortunadament, Netflix no s’ha conformat només amb estrenar sèries nadalenques de riures enllaunats: ‘Días de Navidad’, minisèrie de Pau Freixas sobre unes germanes que es retroben per aquestes dates i que trenca amb el to ensucrat de les produccions nadalenques per oferir una visió molt més realista del món. S’ha de dir, que Netflix està apostant molt fort per les produccions espanyoles amb forta presència catalana.

4

‘El vecino’

Nacho Vigalondo. Netflix, 2019

Quim Gutiérrez interpreta un superheroi a la nova comèdia de Netflix, ‘El vecino’, gràcies que li cau un extraterrestre a sobre i adquireix uns poders especials que no sap utilitzar. No obstant això, serà el seu veí friqui qui l’incitarà a tornar-se un defensor de la justícia. La sèrie promet molt pel carisma del seu repartiment, que també inclou Clara Lago, Adrián Pino i Jorge Sanz, i pel talent del seu director, Nacho Vigalondo. Hi ha altres sèries que se’n riuen de l’univers dels còmics, però amb aquests noms no hi ha dubte que pot ser una de les bones. I veient el seu registre visual, és probable que funcioni molt bé als mercats internacionals.

5

‘Foodie Love’

Isabel Coixet. HBO, 2019

Parlant de sèries espanyoles amb denominació d’origen, també HBO ha pujat al carro amb una sèrie firmada per Isabel Coixet: ‘Foodie love’. La directora té un estil molt marcat i, tot i que sigueu espectadors als qui no us agradi el cinema de Coixet, s’ha de reconèixer que és una sèrie que està ben rodada i sap explicar una història vista mil vegades amb un cert sentit del gust estètic. És la història d’amor entre una parella que es coneix per internet i la seva relació es va alternant amb el paper que juga la gastronomia a les seves vides. El millor de la sèrie és la química entre la seva parella protagonista, Laia Costa i Guillermo Pfening.

6

‘L: Generación Q’

Marja-Lewis Ryan. Showtime, 2019 

Aquestes festes també són la perfecta excusa per retrobar-se amb velles cares conegudes… no parlem de persones, sinó de personatges! ‘L: Generación Q’ és la seqüela de ‘The L Word’, una de les sèries més influents de la dècada passada, una sèrie pionera del tractament de personatges LGTBI a la televisió. Sobretot de visibilitzar dones lesbianes a la petita pantalla i que es va allargar durant sis temporades. Es va acabar fa justament una dècada, i ara la cadena Showtime ha estrenat aquesta seqüela que recupera alguns dels personatges principals i també n’hi afegeix de nous. L’esperit es manté intacte: mostrar les relacions amoroses entre un univers d’amigues i amics marcats per l’assumpció de la pròpia sexualitat i la lluita contra els prejudicis que encara treuen el cap a la nostra societat. El to és una mica més lleuger que a la sèrie original i té una vocació clarament nostàlgica, però el talent de les seves actrius ho cura tot. A casa nostra es pot veure a Movistar.

7

‘Stumptown’

Greg Rucka. ABC, 2019

Una sèrie policíaca basada en un còmic que tot i que no ha transcendit gaire perquè és una sèrie amb ànima de procedimental i tampoc no inventa res, els personatges es fan tan entranyables fins al punt de no poder evitar continuar mirant-la. Cobie Smulders hi interpreta una soldat retirada que es guanya la vida com a detectiu a Portland, i que malgrat que té un caràcter tirant a agre, no pot evitar implicar-se emocionalment en els casos que investiga. Té un sentit de l’humor irresistible i una banda sonora excel·lent.

8

‘Servant’

M. Night Shyamalan. Apple, 2019

Si del que es tracta és d’anar contra l’esperit nadalenc i passar-ho malament després de les eternes sobretaules, la vostra sèrie és ‘Servant’. Apple ha fitxat M. Night Shyamalan, autor d”El sexto sentido’, per a una sèrie de terror que explora les nostres pors domèstiques. L’argument ja és esfereïdor: és la història d’un matrimoni que veu morir el seu nadó, i el substitueixen per un ninot molt realista i insisteixen a actuar com si fos viu. M. Night Shyamalan hi torna a demostrar que és únic a l’hora de plantejar històries que mostren la cara més inquietant de la vida quotidiana, i a més aprofita per oferir una mirada molt perversa al concepte tradicional de família. La plataforma que produeix la sèrie, Apple, hi confia tant que ja l’ha renovada per a una segona temporada. A banda, un dels seus nombrosos al·licients és retrobar-s’hi Lauren Ambrose, la Claire de ‘Six feet under’.

9

‘Modern Love’

John Carney. Amazon Prime, 2019

Si per aquestes dates ‘Love actually’ s’ha convertit en la pel·lícula recurrent, crec que en sèries pot passar el mateix amb ‘Modern love’, que ha estat la sèrie revelació de l’any i és ideal per veure-la també durant les festes de Nadal. Es tracta de vuit històries sobre les diferents formes d’amor i en què tothom pot trobar la que millor va per a cadascú. Aquesta sèrie fa molt per Nadal perquè n’hi ha poques actuals que tracten les emocions amb tanta frontalitat, i té el punt just de romanticisme, humor i realisme com per continuar sumant incondicionals.