betevé ha lliurat els Premis Tube d’Assaig a les sèries Show Business, de Serapi Soler i Oriol Pérez, i Kim amb K, de J.Oriol Cervera i Mònica Garcia. Les dues sèries, escollides per l’equip del programa, rebran 10.000 i 5.000 euros en concepte de compra de drets d’emissió d’una segona temporada.

Hi havia dos altres projectes finalistes: La leyenda de la Princesa Tetasuko, de Lopetegui Productions i Follo Ergo Sum, de Sofía Esteve. De fet aquestes dues i les dues premiades són les quatre que la temporada passada van ser emeses  íntegrament. No són però els únics projectes de Tube d’Assaig que van tirar endavant, perquè n’hi ha d’altres que van aconseguir finançament a Verkami però encara estan en procés de producció. Tube d’Assaig és una aposta de betevé pels nous formats televisius i pel talent emergent, atès que s’hi presenten projectes ideats per estudiants d’audiovisual dels diversos centres que hi ha a Catalunya.

Les sèries premiades

‘Show Business’ és una ficció amb elements de documental que narra, amb humor, les vicissituds de dos estudiants de l’ESCAC per aconseguir que el seu guió per a llargmetratge arribi a bon port. ‘Kim amb K’ és una altra docu-ficció en clau de comèdia, protagonitzada en aquest cas per un ‘influencer’. En el dia a dia del personatge (en Kim), obsessionat amb projectar la seva imatge a instagram, descobrim que no tot són flors i violes en la vida d’un ‘influencer’.  Durant l’acte, presentat per Patrick Urbano, s’ha projectat també el documental ‘Fel de la Terra’, dirigit per Pep Bonet i produït per Agustí Villaronga, dins el marc del Zoom Festival, el certamen que ha acollit l’entrega dels Premis Tube d’Assaig.