El fet que la diada de Sant Jordi hagi coincidit amb un dia festiu, pel Gremi de Llibreters de Catalunya, ha estat positiu, ja que, asseguren, gràcies a l’autorització d’obertura dels comerços d’alguns ajuntaments com el de Barcelona, han ajudat a fer una jornada més festiva.

Els autors mediàtics, els més venuts

Malgrat que les dades definitives no es coneixeran fins aquest proper dijous, el rànquing de ficció en català l’encapçala el periodista Xavier Bosch, amb la seva última novel·la ‘Nosaltres dos’; seguit de Pilar Rahola amb ‘Rosa de cendra’ i ‘Un home que cau’, de Jordi Basté i Marc Artigau; tots ells autors mediàtics, deixant en quarta posició l’escriptor Jaume Cabré amb ‘Quan arriba la penombra’.

En no ficció en català, ‘La vida que aprenc’ de Carles Capdevila se situa en primera posició, mentre que ‘Taula i barra’ de Quim Monzó i ‘Només seran quatre gotes’, de Mònica Usart, queden en segon i tercer lloc, respectivament.

En literatura castellana, ‘Patria’ de Fernando Aramburu encapçala la llista dels més venuts en ficció, mentre que en no ficció ho fa el cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, amb ’50 palos’.

En el rànquing de la literatura infantil i juvenil hi trobem, en català, ‘La llegenda de Sant Jordi’ d’Emma Martínez, i, en castellà, ‘La máscara del troll’ d’El Rubius.