A la plaça de la Vila de Gràcia s’han instal·lat diverses llibreries amb molta presència d’aquelles que potencien els llibres de segona mà, com Hibernian Books, Aida Books o Catalibros. A més, també hi ha espai per aquelles més especialitzades, com Jekyll & Hyde, que porta el món del còmic a la cita de la literatura.

Al barri gracienc també hi ha espai per la lectura de poemes i la música. A més, el passeig de Sant Joan també concentra tallers de malabars, lectures de contes i poemes, així com els audiollibres; o redacció instantània de poemes, com els que ha escrit l’Ignacio Delirio.

Un dels altres punts neuràlgics allunyats del centre que concentren molts passejants és la rambla del Poblenou, que des de ben d’hora al matí ja hi ha hagut plantades desenes de parades de llibres i roses. També hi ha hagut qui ha amenitzat la diada, amb música de carrer en directe, a càrrec d’en Xavi Tornez. De fet, molts veïns del Poblenou han decidit quedar-se al barri per gaudir del dia de Sant Jordi sense tantes aglomeracions.