plaça poble romaní festes gràcia

La Festa Major de Gràcia d’enguany tindrà 21 carrers guarnits. Fins ara, eren un carrer menys per la baixa temporal del carrer de la Perla, però aquests dies s’hi han sumat dues baixes més. La plaça del Poble Romaní i el carrer de Maspons han decidit no participar en la festa per la situació actual de la pandèmia del coronavirus i l’estat d’ànim dels veïns.

Evitar concentracions a la plaça

A gairebé 15 dies de l’inici de les festes, l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia, que encapçala la comissió de festes de la plaça, ha decidit no seguir endavant amb els preparatius. Tot i que havien començat alguns guarniments i tenien algunes activitats pensades, creuen que és més prudent evitar concentracions de persones en un espai gran com la plaça del Poble Romaní.

El president de la comissió, Ricard Valentí, explica que la junta ha valorat que “volem ser prudents amb els temes de la covid, per la situació hospitalària”. “Vam decidir no fer festes de Gràcia per por a estar darrere una barra, per por a tocar els gots de la gent, per por als contactes…”, ha afegit Valentí. A més, explica que a això cal sumar-hi que la plaça està en obres i tampoc no hi ha espai per fer activitats sense sentit de seguretat.

No volem córrer un risc i que després hi hagi un rebrot a Gràcia, i l’any que ve la plaça estarà remodelada i ja tornarem
Ricard Valentí, comissió de festes de la plaça del Poble Romaní

Baix estat d’ànim dels veïns

El carrer de Maspons es va sumar a la Festa Major de Gràcia l’any 2017. Aquest seria el cinquè, però han decidit fer marxa enrere per la incertesa de les restriccions, la baixa motivació dels veïns i problemes interns de l’associació.

Per Pau Aguilar, secretari de l’Associació de Veïns, Veïnes, Amics i Amigues del Carrer de Maspons, preparar activitats i agafar compromisos per després haver de tirar enrere si hi ha noves restriccions és una situació que volen evitar i no arriscar. A més, també s’hi han sumat problemes amb un veí del carrer. Tot plegat els ha fet decidir parar i agafar forces per tornar l’any vinent.

21 carrers guarnits per les festes d’enguany

La festa continua treballant amb l’objectiu de recuperar les activitats presencials al màxim possible als 21 carrers que hi participaran. El tret de sortida serà el 14 d’agost amb el pregó de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, des de la plaça de la Vila de Gràcia.