El grup de prelaboral del Centre Ocupacional les Corts exposa a la seu del districte ‘Pinzellades Oníriques’, una mostra de les seves creacions artístiques. Es tracta de quadres, fets amb diferents tècniques i suports, pensats especialment per a l’ocasió i que volen posar en evidència les capacitats artístiques de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El Salvador Antón és educador del centre i una de les persones que va animar els usuaris del CO les Corts a fer l’exposició. Assegura que l’objectiu de la mostra era que poguessin expressar la seva creativitat al màxim, explorant noves tècniques i aprenent de diferents pintors. Antón afirma que la feina estava guiada, però ells han tingut la llibertat en tot moment per triar tant el tema com el suport i els colors.

S’han inspirat en autors reconeguts

El procés creatiu va començar al mes de setembre. Antón explica que van llegir llibres sobre diferents pintors i van veure pel·lícules i mostres relacionades amb la seva vida i obra. Principalment van estudiar autors com ara Picasso, Dalí, Tàpies o Pollock. Antón reconeix que, a banda de l’interès que ja per si mateix desperta l’obra d’aquests pintors, als usuaris els va generar empatia la seva història personal, com també veure que, en molts dels casos, es tractava d'”outsiders” o persones que havien portat una vida convulsa.

La mostra s’exposa a la seu del districte fins al proper 10 de desembre i totes les obres estan en venda. A més, l’objectiu és que es pugui traslladar a altres espais.