L’Escola Nou Patufet ha rebut aquesta setmana la visita d’un dels pianos de cua del Concurs Maria Canals, una iniciativa que es fa per sisè any sota el nom de Piano als patis. És el primer centre d’infantil i primària d’un total de tretze que d’ara fins a finals de curs participaran en el projecte, que enguany se centra al districte de Gràcia.

Durant tota la setmana l’alumnat té accés lliure al piano de cua que hi ha al pati del centre. A l’hora d’esbarjo, mentre alguns infants juguen a bàsquet o futbol, altres aprofiten aquesta oportunitat per tocar un instrument al qual normalment no tenen accés. I a les tardes assisteixen a classes per aprendre a tocar-lo.

Com que és un instrument que no tenim, és molt xulo poder-lo provar
Maya Fontané, alumna Escola Nou Patufet
PIANO PATIS NOU PATUFET

Laia Pantinat, professora de música de l’Escola Nou Patufet, explica que aquest activitat resulta molt enriquidora perquè fa que els infants li perdin la por al piano de cua i vegin que és un instrument que pot tocar qualsevol persona. De fet, l’objectiu del Maria Canals és trencar estereotips i posar a l’abast de tothom els pianos.

Sempre el veiem en escenaris, zones de concert, molt sacralitzat, que sàpiguen que qualsevol persona el pot tocar
Laia Pantinat, professora de música Escola Nou Patufet

Fins ara havien participat en el projecte escoles de Nou Barris, Sant Martí, Sants-Monjuïc, Horta-Guinardó i Sant Andreu. El Concurs Maria Canals no només té aquesta iniciativa per apropar els pianos fora de l’àmbit habitual. També treuen cada any els pianos al carrer, a places, estacions de metro o a les entrades dels centres d’atenció primària.