Els pianos del Concurs Maria Canals tornen als carrers. Enguany, a més de les tradicionals ubicacions a la plaça Reial, el passeig de Gràcia o estacions de metro, els pianos s’acosten als centres d’atenció primària. Aquest dimarts els amants de la música n’han pogut tocar un davant del CAP les Corts.

La iniciativa El Maria Canals porta cua ha repartit pianos en punts emblemàtics de la ciutat com la plaça de Catalunya, el Palau Robert o La Pedrera però també en ubicacions més allunyades del centre, com la plaça de Pastrana, Ciutat Meridiana o la Verneda. També es poden tocar pianos a les estacions de metro i tren i a les universitats.

Enguany, a més, els pianos del concurs s’acosten a tres CAP de la ciutat els dimarts. El primer ha estat el CAP les Corts, on s’ha pogut tocar un piano aquest dimarts. El 6 d’abril, l’instrument se situarà davant del CAP Guinardó. I el 9 d’abril es traslladarà a les portes del CAP Sant Martí.

A banda, hi ha dos pianos del Maria Canals situats permanentment al vestíbul de l’Hospital Vall d’Hebron i a l’estació de metro de la Sagrada Família.

El Concurs Maria Canals se celebrarà al juliol

El Concurs Maria Canals se celebrarà al juliol, però les iniciatives de l’OFF Concurs ja estan en marxa. Un altre exemple de les activitats previstes és el concurs Tu hi Toques?. Estudiants d’escoles de música i conservatoris hi poden participar gravant un vídeo en què expliquin per què toquen el piano i què és el que els agrada més de fer-ho. No cal dir que han d’acompanyar-ho amb una interpretació breu.