Foto: Estudi Carles Casas

(ACN) El músic i compositor bagenc Carles Cases publicarà el 26 de gener el disc “Música per a Ventura Pons” (Temps Record, 2024). El treball recopila 16 versions originals de les bandes sonores per a les pel·lícules que el músic va compondre per al cineasta barceloní entre el 1991 i el 2011. De fet, de les 33 pel·lícules que va dirigir Pons, Carles Cases va compondre la música per a 16 films.

Aquest disc resumeix aquests 20 anys en 16 temes que pertanyen a 11 pel·lícules diferents, entre les quals destaquen composicions com ‘Voluntat’, ‘Efigènia’ i ‘Resurrecció’. Amb el nou treball es vol fer un “homenatge implícit” a un dels “grans noms del cinema català dels darrers 40 anys”, assegura l’Estudi Carles Cases.

Homenatge a la Filmoteca de Catalunya

Aquest dilluns, la Filmoteca de Catalunya acull l’homenatge que el govern de la Generalitat ret al cineasta Ventura Pons, que va morir el 8 de gener. L’acte té la participació de familiars, amics i col·laboradors del cineasta, i la projecció d’una de les pel·lícules més estimades de la seva filmografia: ‘Actrius’ (1996).