La Perla 29 presenta en dues úniques funcions (11 i 12 juliol) al Teatre de Montjuïc ’28 i mig’, obra que va estrenar el 2013 a l’espai de la Biblioteca de Catalunya, seu de la companyia. Un homenatge a Fellini i a ‘8 e mezzo’, film que el director italià va rodar en un moment de crisi creativa. Oriol Broggi i La Perla 29 no sabien tampoc cap on tirar després d’‘Incendis’, de Wajdi Mouawad, i així és com va néixer ’28 i mig’.

“Potser no és, per al públic que ens coneix, un espectacle marca de la casa, però com a carta de presentació a l’exterior ens anava bé”, explica el director Oriol Broggi a propòsit de l’estada d’un mes al Teatre Nacional La Colline de París, on l’obra va ser molt ben acollida (teatre que ara dirigeix, per cert, Mouawad).

Clara Segura, a l’esquerra, a ’28 i mig’

Mosaic d’escenes de diferents autors

L’espectacle inclou escenes de l’esmentada pel·lícula de Fellini, però el punt de partida és ‘Una giornata particolare’, d’Ettore Scola. Clara Segura interpreta l’Antonietta, una dona amb set fills, una mica infeliç, a qui se li escapa una cotorra. Intentant recuperar-la va a parar a casa el veí, el Gabrielle (canviat per Federico en la versió de La Perla 29), un periodista radiofònic, culte, que encarna Enrico Ianniello. Ell li obre els ulls a moltes històries sanadores. És així com ’28 i mig’ esdevé una superposició d’escenes de diferents relats literaris, teatrals i fílmics. De Dante a Espriu passant per Pirandello, Txèkhov, Fellini, Begnini i un llarg etcètera.

Un trencaclosques escènic en què l’espectador va afegint nous significats amb cada quadre, amb els personatges de Segura i Ianniello com els fils conductors de tot plegat. “Respecte al 2013 hi hem afegit música. És un espectacle més festiu que els que solem fer, menys reposat”, conclou Broggi. Joan Garriga hi posa música en viu original i són intèrprets destacats Xavier Boada, Màrcia Cisteró o Laura Aubert, entre d’altres.