festa major del poble-sec 2022

La Festa Major del Poble-sec 2022 s’apropa i durant 10 dies del mes de juliol el barri s’omplirà d’activitats. Gegants, sopars populars, concerts o activitats infantils, entre d’altres, formen l’oferta festiva. Aquí pots consultar les dates i els horaris principals de les festes del Poble-sec, amb les activitats més destacades del programa.

Dates i horaris de la Festa Major del Poble-sec 2022

Aquest any, la Festa Major del Poble-sec durarà 10 dies i se celebrarà del 15 al 24 de juliol. Des de la dècada dels 90, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec organitza la festa major del barri durant la segona quinzena de juliol.

Aquesta edició de la festa major compta amb activitats diverses en diferents punts del Poble-sec: des de sopars populars, concerts, activitats infantils o danses a trobades de puntaires i espectacles de cabaret a El Molino, entre d’altres.

Pregó, gegants, diada infernal i castell de focs

La festa major arrencarà el divendres, 15 de juliol amb festa, actuacions i el pregó a la plaça de Las Navas, a càrrec de dos sanitaris que han treballat en primera línia durant la pandèmia de la covid. Un dia més tard, el 16, arribarà la trobada de gegants del barri. El 17 de juliol serà el torn de la Diada Infantil dels Fills de Satan.

Les festes portaran activitats durant tota la setmana fins al 24 de juliol, quan arribarà l’últim plat fort de la festa major: el castell de focs, un espectacle imperdible per a aquells que els agrada la pirotècnia.

La bandera del Poble-sec, als balcons

Una de les novetats d’aquesta festa major és la creació del domàs poblesequí amb l’objectiu de fomentar l’orgull de pertinença a través de la col·locació de la banderola als balcons del barri. Els colors de la banderola representen la diversitat dels quatre veïnats del Poble-sec:

  • El color groc representa el veïnat de la França Xica.
  • El color blau cel simbolitza l’Eixample de Santa Madrona.
  • El color blau fosc la Satalia.
  • El color vermell representa les Hortes de Sant Bertran.

A més, l’escut inclou diverses icones del barri com les Tres Xemeneies, la silueta de la muntanya de Montjuïc i el mar, on destaca un vaixell que recorda la llegenda de santa Madrona. Per últim, hi ha també dues inscripcions: “1869”, en record de l’any de creació del barri, i “ZP” (zona polèmica), en referència a la zona del barri que no es va poder construir fins que es va derogar una llei militar que ho impedia.