L’Experimental Photo Festival 2022 se celebrarà entre el 20 i el 24 de juliol a Barcelona i organitzarà 80 tallers, 40 conferències i 10 activitats amb 46 artistes i comissaris internacionals. El festival és la culminació del treball anual d’un gran nombre d’artistes que aprofiten aquest moment per reunir-se, compartir coneixements i crear projectes compartits. En aquesta tercera edició, a més, el festival programa 5 exposicions gratuïtes que es podran veure fins al setembre.

Cada any, més de 400 artistes i amants de la fotografia es troben a Barcelona, al Centre Cívic Pati Llimona, a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i a la Nau Bostik, amb l’objectiu de crear un espai comú per compartir, aprendre i discutir sobre la fotografia experimental en les seves múltiples vessants, des de la creació de càmeres, lents i pel·lícules fins a processos d’impressió, intervenció, producció de còpies, exposicions i llibres. Entre les activitats organitzades s’hi inclouen tallers, taules rodones, conferències, presentacions de projectes i experiències, visionaments de portafolis, exposicions individuals i col·lectives, sortides, tallers fotogràfics, espectacles i música.

Cinc exposicions conceptuals completen l’oferta

Aquest any, el festival organitza cinc exposicions que es poden visitar de forma gratuïta i que es quedaran a la ciutat fins al setembre.

Dimarts 19 de juliol
– Projekteria: “The artist exhibition”, comissariada per Lena Storjohann
– IEFC: “/ˈärˌkīv/ Anth(r)opogeny in contemporary photography”, comisssariada per Cali M. Banks

Dimecres 20 de juliol
– Centre Cívic Pati Llimona: “Among bodies”, comissariada per Camilo Londoño Hernández
– Mutuo: “Ephemeral rituals of audiovisual consumption”, comissariada per Belén Vilanova, Marta Marin i Chango

Dijous 21 de juliol

– Nau Bostik: “Lux-e-trance. La porta de Saturn”, comissariada per Illa Col·lectiu