L’entitat Per l’Altre Cor Cremat d’ajuda al Quart Món acaba de fer 25 anys. Es va crear el febrer del 1994 quan, dies després de l’incendi del Gran Teatre del Liceu, un grup de melòmans que es reunien a l’església del Remei, encapçalats per la Mercè de la Torre, van voler aprofitar l’onada de solidaritat que va despertar la crema del teatre per crear una associació benèfica d’ajuda al Quart Món a través de la música.

Concerts solidaris

Per Mercè de la Torre, cortsenca d’Honor el 2017, crear l’entitat va ser una manera d’ajudar el cor de Barcelona. “En aquell moment, tothom parlava de reconstruir el cor de Barcelona, que era el Liceu, però per nosaltres era tota aquella gent que necessita ajuda”, explica. Per tirar endavant el projecte van comptar amb músics de prestigi que, en aquell moment, van ajudar a impulsar l’entitat “la compositora i pianista Mercè Torrents i la soprano Núria Batlle que van dir: nosaltres ens oferim”.  Des de llavors no han parat d’organitzar concerts, el passat el va protagonitzar la Coral Sant Jordi i el proper -on es commemorarà l’aniversari- el farà la Banda Simfònica de les Corts. Serà el divendres 2 de març a l’església dels Pares Carmelites Descalços de l’Eixample.

Entitats d’ajuda al Quart Món

L’entitat organitza vuit concerts solidaris a l’any, el primer dels quals es fa sempre a l’església del Remei. El preu són sis euros i, després, es deixa oberta la fila per aportacions. Segons De la Torre, presidenta de l’entitat, a finals d’any es fan les aportacions a projectes del Quart Món que intenten millorar la vida de les persones vulnerables. Han ajudat entitats de tot tipus com, per exemple, la Fundació Escó, l’Estel Tàpia, el Centre Obert Heura, els Amics del Quart Món, l’entitat Anem per feina o Arrels.

Entitat lligada al barri

Els membres de Per l’Altre Cor Cremat d’ajuda al Quart Món col·laboren amb molts projectes lligats al barri de les Corts. Participen en el Concurs Internacional de Música del districte que s’organitza conjuntament amb l’Escola Atempo i amb el festival de música clàssica que es fa al Centre Cívic Trias i Peitx.