Alguns dels participants són encara estudiants que busquen una ocasió per fer-se sentir fora de l’escola. És el cas del Guillem Cardona, alumne de l’ESMUC, que hi participa amb un quintet de metall que han creat amb alguns companys. “El fet de passar una mica de nervis sempre va bé,  també el fet de provar-te davant d’un jurat,  sortir de la bombolla del que són les aules d’estudi i que realment et diguin si ho estàs fent bé o no”, comenta.

El concurs està organitza per l’escola de música A tempo, l’associació Per l’altre Cor Cremat de Barcelona  i el Districte Municipal de les Corts, i té una categoria de cant i una d’instrumental. Després de la primera fase de selecció, vuit intèrprets de cada categoria passaran a la fase de concert, que es farà al Centre Cívic Can Deu. D’aquests, la meitat passaran a la final que se celebrarà dissabte 2 de juny a l’Auditori Axa, on es donaran a conèixer els guanyadors de cada categoria. A més, també hi haurà un premi del públic.

Oportunitats pels guanyadors

El guanyador i el finalista de cada categoria tindrà un premi en metàl·lic de 3.000 i 1.000 euros respectivament. Els guanyadors, a més, seran proposats per participar en algun dels cicles i esdeveniments musicals del districte, com són el de la Casa Bartomeu, el cicle Clàssica a les Corts o Les Veus del Monestir, entre d’altres. A un d’ells també se li donarà l’oportunitat de fer un enregistrament professional.